top of page
VI ÄR KRUMELUR

Vi - Lotta Lennartsdotter och Marianne Strand - är filmskapare och kulturproducenter som skapar, producerar och sprider film och tv för de yngsta och deras medtittare. 

 

Vår vision är berörande, fascinerande och spännande film, som ger möjlighet för den riktigt unga publiken att spegla sig i fiktiva och verkliga berättelser. Vi är övertygade om att film kan berika och påverka  våra liv på djupet!

Vi arbetar i nära dialog med publiken och gör löpande målgruppsavstämningar. Detta gör vi bland annat genom workshops och filmvisningar tillsammans med förskola, skola och andra aktörer, liksom i samband med den årliga filmfestivalen Vinterljus som äger rum i Harads (vanligtvis vecka 8).

Några av våra samarbetsparter är:

Biblioteket i Harads och Sveriges Konstföreningar.

Krumelur är en plattform som drivs genom kulturföreningen Edeforsakademien.

AKTUELLT 

Under hösten har vi hållit en workshop i leranimation. Se en av filmerna här!

Vad är nytt och vad är sig likt i den lulesamiska kulturen? Om det handlar tv-serien Elli-Karina giehto mánáj láhkáj​  /Förr och nu med Elli-Karin (2020). Se den på SVT Play!

Idén till serien kommer från Katarina Spiik Skum, som tillsammans med Elli-Karin utgör seriens ämnesexperter. Serien har producerats av Massa Media och regisserats av Lotta Lennartsdotter och Marianne Strand. 
Läs artikel ur Samefolket här.

Hur kan lek användas som metod i manusprocessen? Marianne reflekterar över arbetet med kortfilmen Ormtyglar
tillsammans med scenkonstforskare Christina Svens. Resultatet är ett kapitel i boken Handbook of Script Development, ed. Craig Batty och Stayci Taylor, som gavs ut av Palgrave Macmillan vintern 2021.

Aktuella TV-serier på SVT Barn: 
James Blund (manus Marianne Strand)
Att få syskon  (manus och regi Lotta Lennartsdotter)  Läs mer i NDS här
Astrid är storasyster (manus och regi Lotta Lennartsdotter)
Astrid och Adrian flyttar (manus och regi Lotta Lennartsdotter)
bottom of page